Szanowni Państwo,
Rozpoczynamy ostatni etap selekcji wniosków w ramach III tury naboru do Platformy Startowej Start In Podkarpackie.
Pomysły biznesowe, które uzyskały pozytywną opinię Ekspertów innowacyjności zaprezentują się na kolejnych zdalnych Panelach Ekspertów w dniach
1-3 września 2020 roku wg poniższego harmonogramu.
Panel Ekspertów 01. 09. 2020 | ||
Lp. | Numer wniosku | prezentacja |
1. | POPW.01.01.01-00-0030/20
| 9:00 |
2. | POPW.01.01.01-00-0048/20
| 9:40 |
3. | POPW.01.01.01-00-0109/20
| 10:20 |
4. | POPW.01.01.01-00-0139/20
| 11:00 |
5. | POPW.01.01.01-00-0261/20
| 11:40 |
6. | POPW.01.01.01-00-0257/20 | 12:20 |
7. | POPW.01.01.01-00-0295/20
| 13:00 |
8. | POPW.01.01.01-00-0351/20
| 13:40 |
9. | POPW.01.01.01-00-0392/20 | 14:20 |
Panel Ekspertów 02. 09. 2020 | ||
Lp. | Numer wniosku | prezentacja |
1. | POPW.01.01.01-00-0394/20
| 9:00 |
2. | POPW.01.01.01-00-0401/20
| 9:40 |
3. | POPW.01.01.01-00-0458/20
| 10:20 |
4. | POPW.01.01.01-00-0449/20
| 11:00 |
5. | POPW.01.01.01-00-0450/20
| 11:40 |
6. | POPW.01.01.01-00-0457/20
| 12:20 |
7. | POPW.01.01.01-00-0468/20
| 13:00 |
8. | POPW.01.01.01-00-0461/20
| 13:40 |
Panel Ekspertów 03. 09. 2020 | ||
Lp. | Numer wniosku | prezentacja |
1. | POPW.01.01.01-00-0252/20
| 9:00 |
2. | POPW.01.01.01-00-0307/20
| 9:40 |
3. | POPW.01.01.01-00-0318/20
| 10:20 |
4. | POPW.01.01.01-00-0326/20
| 11:00 |
5. | POPW.01.01.01-00-0334/20
| 11:40 |
6. | POPW.01.01.01-00-0376/20
| 12:20 |
7. | POPW.01.01.01-00-0467/20
| 13:00 |
8. | POPW.01.01.01-00-0473/20
| 13:40 |
9. | POPW.01.01.01-00-0453/20
| 14:20 |
Wskazówki do przygotowania prezentacji na Panel Ekspertów:
I. Przygotuj prezentację nie dłuższą niż 5 minut i użyj nie więcej niż 5 slajdów w następującym układzie :
1. Opis produktu/usługi wraz z opisem problemu który rozwiązuje? – czy produkt/usługa rzeczywiście rozwiązuje konkretny problem?
2. Rynek – Czy Pomysłodawca zidentyfikował rynek docelowy (w tym grupę docelową) ?
3. Konkurencja – Czy Pomysłodawca zidentyfikował konkurencję na rynku docelowym ?
4. Zespół – Czy Zespół wraz z Pomysłodawcą posiada wystarczającą wiedzę i kompetencje do realizacji przedsięwzięcia?
5. Komercjalizacja pomysłu – Jak startup będzie zarabiał?
II. Kryteria oceny pomysłu.
Panel będzie oceniał projekty biorąc pod uwagę następujące kryteria:
1. Innowacyjność pomysłu – Wymagana innowacja produktowa na poziomie co najmniej krajowym, rozumiana jako wprowadzenie na rynek przez dane przedsiębiorstwo/ startup wyrobu lub usługi, które są nowe lub znacząco udoskonalone w zakresie swoich cech lub zastosowań (do czego zalicza się znaczące udoskonalenia pod względem specyfikacji technicznych, komponentów i materiałów, wbudowanego oprogramowana, łatwości obsługi lub innych cech funkcjonalnych);
2. Doświadczenie i kwalifikacje Pomysłodawcy oraz osób wchodzących w skład Zespołu – Ocenie podlegają kompetencje oraz potencjał członków zespołu, a także doświadczenie/ znajomość przez te osoby branży, w którą wpisuje się projekt. Zespół powinien potrafić stworzyć produkt, a później umiejętnie sprzedawać go swoim klientom;
3. Potencjał rynkowy pomysłu – Potencjał rynkowy rozumiany jako maksymalne możliwości sprzedaży pojedynczego produktu (lub grupy produktowej) w oznaczonym czasie. Jest on wyznaczany przez maksymalny udział firmy w potencjale rynkowym, jakiego może spodziewać się pojedyncza firma dla określonego produktu lub grupy asortymentowej. Oceniać go należy przez pryzmat liczby konsumentów, którzy kupują produkt z określoną intensywnością w danym momencie czasu.
4. Ekonomiczna zasadność komercjalizacji pomysłu – Pomysł na start-up musi zawierać pomysł na zarabianie. Najlepiej aby idea zawierała kilka opcji zarabiania. Uzyskiwanie przychodów z kilku źródeł powoduje, że projekt będzie bardziej odporny na wahania przychodów.
Panel odbędzie się przy pomocą aplikacji Teams office365.com zainstalowanej na Państwa komputerach. Loginy i hasła zostaną przesłane drogą mailową.
W przypadku pytań proszę o kontakt z panem Jackiem Smulskim: jsmulski@rarr.rzeszow.pl tel. 603 430 157